Informații legale

ACCEPTAREA CONDIŢIILOR
Accesarea acestui website presupune acordul explicit al dumneavoastră asupra Termenilor & Condițiilor și a Politicii de Confidențialitate. CENTRUL COMUNITAR ROMAN LIMITED este proprietarul/administratorul website-ului https://centrulcomunitar.org/.
Termenii și condițiile pot fi schimbate în orice moment de către administratorul site-ului fără notoficarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare “Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea serviciilor pentru a le putea consulta în orice moment. În cazul în care nu sunt de acord cu termenii și condițiile impuse, utilizatorii trebuie să înceteze accesarea website-ului.

DESCRIEREA SERVICIILOR ȘI NEANGAJAREA RĂSPUNDERII
Site-ul https://centrulcomunitar.org/ reprezintă o prezentare generală a serviciilor oferite de către CENTRUL COMUNITAR ROMÂN. Informațiile prezentate privind activitatea companiei și tarifele afișate nu sunt în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, complete, corecte sau actualizate. CENTRUL COMUNITAR ROMÂN nu garantează cu privire la exactitatea informaţiilor publicate la un moment dat, deşi va încerca pe cât posibil ca la publicarea acestora pe site, toate informațiile să fie precise.
O informație sau un document disponibil pe site nu reproduce în mod obligatoriu textul unui document oficial. Numai documentele și actele normative publicate de către organele abilitate sunt considerate autentice.
CENTRUL COMUNITAR ROMÂN nu îşi asumă nicio răspundere în cazul în care anumite informaţii sunt prezentate cu întârziere, sunt pierdute, şterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, CENTRUL COMUNITAR ROMÂN nu îşi asumă nicio răspundere pentru consecinţele care pot apărea datorită întârzierii, pierderii sau inexactităţii informaţiilor publicate sau existente pe website. Utilizatorii vor folosi informaţiile furnizate în cadrul website-ului pe propria răspundere, iar în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informaţiilor furnizate, Utilizatorii acceptă ca CENTRUL COMUNITAR ROMÂN va fi absolvită de orice răspundere.
Clientul se angajează să furnizeze date conforme cu realitatea, să înțeleagă serviciul prestat și să își asume consecințele în cazul în care datele furnizate sunt incorecte.
Site-ul poate să cuprindă linkuri către site-uri externe şi informaţii privind terţe entităţi, fără a implica asumarea vreunei răspunderi cu privire la corectitudinea sau actualitatea informaţiilor, funcţinarea link-urilor externe, conţinutul respectivelor site-uri ori securitatea accesării acestora.
Neangajarea răspunderii nu se răsfrânge şi asupra obligaţiei CENTRUL COMUNITAR ROMÂN de a respecta legislaţia în vigoare şi nu poate exclude obligaţiile CENTRUL COMUNITAR ROMÂN impuse de lege.

PROTECȚIA DATELOR
CENTRUL COMUNITAR ROMÂN se obligă să administreze datele dumneavoastră personale în condiţii de siguranţă, în scopul acordării de servicii de consultanță şi numai în vederea realizării scopurilor specificate.
Modul în care utilizăm aceste informații este supus indicațiilor dumneavoastră, dispozițiilor Legii cu privire la Protecția Datelor din 1998 (Data Protection Act 1998) și obligației noastre de confidențialitate. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că activitatea noastră poate implica furnizarea de informații către entități terțe. Aveți dreptul legal să accesați datele dumneavoastră personale pe care le deținem, în conformitate cu legislația referitoare la protecția datelor.
Putem solicita altor companii sau persoane să desfășoare activități de tipărire, fotocopiere sau de altă natură pentru a asigura promptitudinea efectuării acestora. Întotdeauna ne vom asigura de încheierea de contracte de confidențialitate cu furnizorii noștri externi. În cazul în care nu doriți ca datele dumneavoastră să fie subcontractate, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință acest lucru cât mai curând posibil.

GHIȘEUL CONSULAR ONLINE
Servicii similare pot fi accesate pe pagina Secției Consulare la www.econsulat.ro. Mai multe informatii despre Ghiseul Consular Online puteti afla pe https://www.informatiiconsulare.ro sau prin email la contact@informatiiconsulare.ro.
CENTRUL COMUNITAR ROMÂN acționează ca intermediar între dvs și Sectia Consulară, pentru obținerea programărilor necesare la Secția Consulară din zona dvs. Reprezentanții CENTRUL COMUNITAR ROMÂN nu sunt angajați MAE sau parteneri/colaboratori a Secției Consulare, ci personal independent care oferă servicii profesionale la cererea dvs. Nu există nici un protocol de colaborare între MAE, Ambadasa României sau Secția Consulară din zona în care sunteți arondați, iar solicitarea serviciilor noastre reprezintă alegerea dvs. Taxele achitate sunt strict pentru consultație, procesare date, întocmirea documentației necesare, transmiterea datelor spre Secția Consulară cât și programarea dvs pentru ridicarea documentelor, prin intermediul GHISEULUI CONSULAR ONLINE.
În cazul serviciilor consulare, serviciul consular se va putea efectua numai în momentul prezentării la ghișeul Consulatului. Cererile preluate de CENTRUL COMUNITAR ROMAN sunt arondate Sectiei Consulare din zona dvs. După verificarea cererii de către Consulat, consultanții nostri vă vor contacta telefonic la numărul oferit, privind parcurgerea următorilor pași. Trimiterea cererii nu echivalează cu soluționarea acesteia. Vă rugăm verificaţi corectitudinea informaţiilor înscrise pe documentele eliberate la Ghișeul Consulatului, iar eventualele erori trebuie să le transmiteți imediat agenților consulari pentru rectificare. Nu ne asumăm răspunderea pentru erorile indentificate după părăsirea Secției Consulare.

Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră sunt prelucrate de Ministerul Afacerilor Externe în strictă conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Update: 01/12/2017


Începând cu 01.01.2018, Centrul Comunitar Român nu mai oferă servicii de procesare a documentației necesare prestării unor servicii prin Secțiile Consulare și Misiunile Diplomatice din străinătate.  Aceste servicii pot fi obținute prin programare online pe pagina oficială a Secției Consulare – www.econsulat.ro. Pentru a obține informații suplimentare ne puteți contacta la numerele de contact ale Centrului de Informații și Suport pentru Românii din Străinătate disponibile aici: https://centrulcomunitar.org/contact.

Update: 01/01/2018