Consulat itinerant la Leeds (1-2 noiembrie 2017)

În cadrul programului “Consulat itinerant 2017”, organizat de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, vă aducem la cunoștiință că, în perioada 1-2 noiembrie 2017, reprezentanţi ai Secţiei Consulare de la Londra se vor deplasa în în localitatea Leeds, pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din această zonă, inclusiv preluarea datelor pentru emiterea pașapoartelor și titlurilor de călătorie, eliberarea de acte notariale și cazier judiciar.

Accesul la serviciile consulare se va face NUMAI pe bază de programare prealabilă, care poate fi solicitată la Secţia Consulară a Ambasadei României de la Londra, la adresa de e-mail: londra.pasapoarte@mae.ro sau prin fax la  nr.: +44 20 7602 4229.

La rubrica Subject din e-mail sau pe cererea trimisă prin fax vă rugăm să scrieți: Solicitare programare Consulat itinerant Leeds – 2017.

ATENTIE ! Dacă aţi solicitat o programare înainte de publicarea prezentului anunţ, vă rugăm să o retransmiteţi la adresa londra.pasapoarte@mae.ro.

Programările vor putea fi făcute până la data de 30 octombrie 2016, inclusiv.

În vederea reducerii timpilor de așteptare, vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării programării, să precizaţi următoarele:

  • numele şi prenumele solicitantului;
  • serviciul consular solicitat (ex: pașapoarte sau titluri de călătorie, procuri sau declarații, cazier judiciar etc);
  • adresa din Leeds;
  • data naşterii, locul nașterii și Codul Numeric Personal;
  • prenumele părinţilor (solicitantului);
  • adresa de domiciliu din Romania (în cazul persoanelor care deţin carte de identitate românească) sau adresa de domiciliu din Marea Britanie (în cazul persoanelor care deţin paşapoarte cu domiciliul in Marea Britanie);
  • seria şi numărul documentului de identitate românesc (C.I sau paşaport);
  • obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru detalii.

În funcţie de fiecare situaţie, este posibil să vi se solicite de către Secția Consulară transmiterea de copii scanate ale actelor necesare pentru prestarea serviciilor consulare solicitate.

Echipa consulară mobilă se va deplasa la Parohia Sfântul Macarie cel Mare, Saint Michael and All Angels Church, Lawns Lane, Farnley, Leeds, LS12 5ET, West Yorkshire, iar programul de preluare a cererilor este următorul:

  • miercuri, 1 noiembrie 2017, 11.00 – 17.00
  • joi, 2 noiembrie 2017, 11.00 – 17.00

Recomandăm cetăţenilor români care vor solicita servicii consulare ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate româneşti valabile şi/sau actele de stare civilă în original şi fotocopie.

Pentru informații privind documentele necesare fiecărui serviciu consular vă rugăm să vizitați pagina web a Ambasadei României la Londra astfel:

– pasapoarte http://londra.mae.ro/node/829

– titluri de călătorie http://londra.mae.ro/node/271

– procuri eliberare carte de identitate http://londra.mae.ro/node/477

– alte procuri și declarații http://londra.mae.ro/node/259

– obținere cazier judiciar http://londra.mae.ro/node/276

Sursa :

MAE